středa 13. ledna 2016

Gluten free MUFFINS




 Na TĚSTO:
-bezlepková mouka (pohankova)
- kypřící prášek
- 3 vajíčka
- hořkou čokoládu
- sladidlo (agáve/javorový sirup)
( -chia, skořice, kokosový olej)

Vajíčka vyšlehejte, potom jednoduše smíchejte s ostatními surovinami. Čokoládu si nasekejte na malé kousky. Hmotu můžete zředit mlékem, pokud je příliš hustá.. Naplníme košíčky. Pečeme cca 20-30minut na 150 stupňů. /Vše jsem dělala od oka, takže nevím kolik tam čeho je, ale z této jedné misky vzniklo asi 18 muffinu/

Na POLEVU
- máslo/rama
- kakao
- čokoláda
Máslo jsem nechala několik minut v pokojové teplotě, aby bylo úplně měkké. Rozmíchajte ho spolu s kakaem, nebo roztavenou čokoládou. Potřeme úplně vychladlé muffiny. Dozdobíme podle chuti a dáme na noc do lednice!
Dobrou chuť!

3 komentáře:

  1. Mňám! No já se bezlepkovým receptům nebráním, takež to asi někdy vyzkouším O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já teď zkouším měsíc bezlepkovou dietu, dá se to všechno krásně nahradit. Určitě zkus!!:)

      Vymazat