čtvrtek 17. března 2016

CARROT CAKE



BUDEME POTŘEBOVAT:
korpus
- mrkev (cca 3 hrnky:1 hrnek = 250ml)
- vločky (50 g)
- vlašské oříšky (50-70 g)
- sladidlo (agáve)
- 2 vajíčka
- lžíci oleje
- ( jogurt, banán pro zvláčnění)


krém
- nízkotučný tvaroh (cca 350g = necelé 2 vaničky)
- citrón
- pomeranč
- sladidlo - med


POSTUP:
Nastrouháme mrkve najemno, vločky i vlašáky nasekáme v mixéru. Přidáme vajíčka, olej, dosladíme agáve sirupem. Celou směs zamícháme a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut. (Kontrolovat!)

Mezitím si připravíme krém. Stačí jen smíchat tvaroh s agáve sirupem a nastrouhat pomerančovou a citrónovou kůru (nepřehnat!!)

Korpus necháme vychladnout a po vychladnutí přepůlíme. Spodní díl namažeme krémem a přiklopíme druhou půlkou (takže máme vlastně jen půl dortu:(((()
Dáme do lednice a nejlepší je, nechat dort přes noc odležet, všechno se to pak krasně spojí a zvláční.
Dobrou chuť!!

1 komentář:

  1. Carrot cake milujem a tento vyzerá neskutočne dobre ! :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat